måndag 13 juli 2015

Kalmar invaderar Växjö


Jag har varit upptagen med saker som arbete, familj och Witcher 3 på sistone och har inte haft mycket tid över till Magic. Som en konsekvens har det inte heller skrivits mycket på Casualhörnan, och även om jag hunnit med att åka på SM, arrangera ett par turneringar i Tiny Leaders, etcetera, så har jag varken haft tid eller ork till att skriva om det. Nu har dock lusten till att spela Magic börjat återvända och därmed kommer här ett nytt inlägg!

Eftersom Kalmar nyligen blivit av med sin butik och nya butiken inte har tillräcklig store level har vi i nuläget inga prereleaser. Jag, Joakim "Binkabi" Heining och Fredrik "madao" Karlsson hade därför bestämt oss för att åka på Magic Origin-prerelease i Växjö.

Jag gick upp kl 07:45 (vilket i sig var ett konststycke då jag spelat Metal Gear Solid Peace Walker till kl 03), och tvingade i mig en macka och en kopp kaffe framför ett avsnitt Knight Rider. Joakim var dagens chaufför, men han hade försovit sig, vilket ärligt talat mest var en välsignelse då det gav mig någon extra halvtimme att kvickna till.

Väl på plats i Växjö krävdes det en del GPS-navigerande och irrande innan vi slutligen hittade fram till skolan där arrangemanget skulle hållas. Trots att det hållits en prerelease i Legends regi även dagen innan deltog 27 spelare.
Jag valde helt planenligt rött och öppnade den konstigaste poolen jag någonsin fått. Jag hade otroligt bra röda killar, men inga som helst brännspells om man inte räknar den halvkassa Seismic Assault-kopian Molten Vortex. Utöver Vortex hade jag fem röda rares, alla creatures och alla riktigt spelvärda i limited. Eftersom jag inte hade något removal fick jag dock även gå in i vitt, men rött och vitt är ju Kalmars färger trots allt. Efter 20 minuters lekbyggande kom jag fram till följande:

NO BURN BOROS

Varelser (14)
1 Ampryn Tactician
1 Avaricious Dragon
2 Boggart Brute
2 Embermaw Hellion
1 Enthralling Victor
1 Ghirapur Gearcrafter
1 Knight of the Pilgrim's Road
1 Pia and Kiran Nalaar
1 Scab-Clan Berserker
1 Skyraker Giant
2 Topan Freeblade

Övriga spells (9)
1 Act of Treason
2 Celestial Flare
Dragon Fodder
1 Molten Vortex
1 Swift Reckoning
2 Titan's Strength
1 Valor in Akros

Länder (17)
9 Mountain
8 Plains


Uppenbarligen en mycket stark uppsättning aggressiva varelser, och lite token-synnergier med bland annat Valor in Akros. Det sista kortet som gick in i leken var Molten Vortex, ett kort jag tyckte såg ganska dåligt ut så länge man inte floodar.

Lagom till första rundan hade jag ganska lågt blodsocker när jag satte mig ner för att spela Boros-mirror. Jag inledde mycket svagt med dagens enda riktiga spelfel (nåja, mig veterligen) när jag blockade Acolyte of the Inferno med Boggart Brute. Trött som jag var hade jag läst kortet som att det gör två extra skada i combat, snarare än att shocka innan damage som det faktiskt gör. Man lär sig så länge man lever! När jag spelade Pia & Kilan för att ta mig tillbaka in i matchen hade min motståndare Chandra's Outrage. Jag dog.
Därefter åt jag en Daim, piggnade till och plockade hem matchen 2-1.

Andra omgången mötte jag en kille som la upp sin blå prerelease-låda på bordet. Jag vann tärningsslaget, la ett Mountain och kommenterade på att det knappt finns några 1-drops i formatet. "Mm", sa min motståndare och la därefter Plains och Kytheon, Hero of Akros. Tacksamt nog hade jag en Dragon Fodder på handen och tvingade min motståndare att använda sitt brutna lejon till att försvara sig. Jag fortsatte att droppa varelser och kunde till sist låna Sentinel of the Eternal Watch och svinga för lethal.
I andra duellen tycktes min motståndare vara lite ur fas. Han missade en trigger på Sentinel och lämnade en Scrapskin Drake hemma för att försvara sig mot landgående varelser. Jag vann 2-0.

Min tredje motståndare hade en ganska vass UR-lek med thopter-producenter, bränn och otäcka saker i stil med Throwing Knife. I första duellen fick jag möta min gamla kompis Acolyte of the Inferno. Jag satt med två Embermaw Hellion på handen och kunde inte träffa mitt femte land. Jag hittade inget removal heller, och när akolyten försågs med en kastkniv och dessutom hade understöd av Rogue's Passage blev det för mycket. 0-1.
Andra duellen keepade jag en hand med fem länder, Molten Vortex och Titan's Strength. Ett risktagande helt klart, men baserat på första gamet tycktes min motståndare mest ha småkillar och möjligheten att kunna shocka allt han la ut kändes tilltalande. Chansningen gav utdelning då jag drog ytterligare några länder och kunde bränna min motsåndarens 2-3 första drops. Denna gång var det han som fastnade på fyra länder. Jag hade ett starkt bräde med bland annat Hellion. Han sa något i stil med "allt eller inget",  la Avaricious Dragon och discardade typ fem kort. Jag kunde på min runda ta draken med Act of Treason, tvinga honom att blocka den med en thopter token och sedan bolta den med ett land (+1 i skada från Vortex via Hellion). Min motståndare var därmed i topdeck mode och jag kunde säkert utjämna till 1-1.
Sista duellen rullade jag över honom. 2-1.

Fjärde omgången ställdes jag emot Simon "Jolly-roger" Davidsson.

"Hej, Simon. Jag har hört från vigo att du är grym på limited", sa jag.
"Han kanske ljuger", svarade SM-mästaren 2014.

Simon spelade grönsvart. Jag inledde med Vortex R1, Topan Freeblade R2 och något 3-drop (Scab-Clan Berserker?) R3. Det enda Simon gjorde under de första rundorna var att spela Shadows of the Past. Till slut kom det ner en Pharika's Disciple, men jag kunde dubbelshocka den med Vortex. 1-0.
Andra duellen hade jag en liknande fantastisk kurva med Freeblade R1 och Brute R2. Simon la sitt fjärde land och tappade ut sig för Hangarback Walker med två +1/+1 counters. Jag tyckte det gav honom för mycket value att kunna tradea med en av mina killar så jag spelade Ampryn Tactician och svingade. Simon släppte igenom och gick ner till åtta liv. "Nu har jag honom", tänkte jag, men det hade jag inte. Rundan därpå spelade Simon Languish, vilket lämnade honom med två 1/1:or flying och mig med ingenting. Han fyllde på med Skysnare Spider, Disciple och Timberpack Wolf. Jag hade spelat ut några nya killar, men Simon attackerade hela tiden med spindeln och en kvarvarande thopter. Jag kunde inte blocka fliers, tänkte onda tankar om den Celestial Flare jag hade på handen och plockade ihop korten. 1-1.
Sista rundan manatorskade Simon medan jag kurvade bra. 2-1.

I finalomgången ställdes jag emot grönvitt. Jag hade tjuvkikat lite på leken tidigare och den såg stark ut. Jag inledde med Mountain, Vortex och kommenterade att det var lekens sämsta kort. "Sådär säger du bara och sen vinner du med den", svarade min motståndare. När jag tänkte efter hade han rätt - kortet hade vunnit mig ett par games trots allt.
Jag spelade Freeblade R2, han replikerade med Consul's Lieutenant på sin tur. Jag tittade på min hand - Brute, Valor och Ghirapur Gearcrafter. Hm. R3 spelade jag Brute och stannade hemma. Hans löjtnant blev renowned, sedan har jag för mig att det kom en Citadel Castellan. Efter Valor R4 kunde jag R5 spela Gearcrafter och svinga med +2/+2 på laget, medan löjtnanten fick smaka Vortex. När han till sist spelade Kytheon's Irregulars var det för sent. 1-0.
Andra gamet fizzlade min motståndare skapligt hårt och jag kunde vinna relativt komfortabelt. 2-0. Den röda leken utan bränn tog hem turneringen.


Sammanfattningsvis en märklig pool, en trevlig turnering och en lyckad kalmaritisk invasion (Joakim gick 4-1 och slutade 4:a). Good times!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar