måndag 28 maj 2012

100 kort som rockar i EDH, 100-76

Det är dags för en följetong på Casualhörnan. I fyra inlägg kommer du att få läsa om 100 kort som av en eller annan anledning rockar i EDH. Syftet är att inspirera och inläggen läses med fördel av såväl nya som gamla EDH-spelare.
Listan kommer oundvikligen att innehålla en del kort som allmänt anses som staples, men jag kommer medvetet att låta bli att skriva om korten som alla redan spelar (läs: Sensei's Divining Top, Sol Ring, osv).
Mycket nöje!

100. Oblation (Onslaught, Rare)
En dålig föregångare till Commander-kortet Chaos Warp. Kortet är dock inte riktigt så dåligt som jag först trodde - ibland är det helt enkelt värt det att låta sin motståndare dra två kort för att bli av med hans general eller något annat läskigt.

99. Hero's Demise (Betrayers of Kamigawa, Rare)
Hero's Demise må vara ett nästintill oanvändbart kort i alla andra format, men i EDH har den aldrig brist på targets. Ett tag inkluderade jag alltid ett exemplar i alla lekar som innehöll svart.

98. Rix Maadi, Dungeon Palace (Dissension, Uncommon)
Rix Maadi är ett sådant kort som är mycket bättre än vad det ser ut. Ni förstår, det finns nämligen inget slut på det här kortets användningsområden. Släng dina reanimate targets i graven, kombinera med Geth's Grimoire och dra massvis med kort, späka dina motståndare med Liliana's Caress! Bäst utav allt är nästan när alla sitter och trycker på ett eller två kort och du kan tvinga motståndarna att slänga sina wincons.

97. Dwarven Hold (Fallen Empires, Rare)
Representerar här samtliga fem storageländer från Fallen Empires. Dessa länder är förbisedda, underskattade, bortglömda, men vet ni vad? Ibland är de skillnaden mellan att vinna eller försvinna. Den där extra manan har nämligen en tendens att låta dig göra de där avgörande dragen. Spara, vinn, njut.

96. Jund Charm (Shards of Alara, Uncommon)
Det där med att lägga två +1/+1 counters på en varelse kan vi ju glömma, men Tormod's Crypt eller Pyroclasm i instant speed är riktigt bra.

95. Pelakka Wurm (Rise of the Eldrazi, Uncommon)
En slags grön Solemn Simulacrum - han gör något bra när han kommer in i spel, han gör något bra när han dör. 7/7 trample är också helt ok.

94. Aftershock (Tempest, Common)
Att välja är bra. Du kanske tror att fyra mana och tre liv är en dålig deal för att få förstöra en artefakt, en varelse eller ett land, men i så fall kunde du inte ha mer fel. Vad är tre liv när du har 40? Rött behöver verkligen denna typ av flexibilitet.

93. Ethersworn Adjudicator (Conflux, Mythic Rare)
Inbyggd Mortify, behöver jag säga mer? Att han dessutom råkar vara artifact creature är förstås bara en bonus.

92. Elemental Augury (Ice Age, Rare)
En av alla dessa bortglömda skatter i Ice Age. Kan dels fungera som en slags Top, men kan även användas för att jävlas med motståndarna genom att styra vad de drar. Om du dessutom kombinerar Augury med Duskmantle, House of Shadow kan du milla bort alla bra kort och sedan brista ut i ett diaboliskt hånskratt medan dina motståndare topdeckar land efter land.

91. Buried Ruin (Magic 2012, Uncommon)
Varken mer eller mindre än ett sätt för svart och rött att få tillbaka artefakter, men detta är nog för att ge Buried Ruin en välförtjänt plats på listan.

90. Tangle (Invasion, Uncommon)
En Fog på den här listan är kanske inte just vad man väntar sig, men faktum är att Tangle är ett riktigt bra EDH-kort ,och jag kan redan nu avslöja att ni kommer få läsa om fler Fog-varianter framöver. Just möjligheten att först rädda sig undan ett anfall och sedan hindra sin motståndare från att untappa sitt lag är riktigt fin.

89. Liliana's Specter (Magic 2011, Common)
Ok, för en mana mindre än Cackling Fiend får vi alltså flying? Denna lilla rackare kan orsaka verklig förödelse om du hittar ett sätt att få in honom i spel flera gånger.

88. Blasphemous Act (Innistrad, Rare)
Dålig tidigt under spelet, men för det mesta är Blasphemous Act 13 i skada till alla varelser för en mana. Bra deal.

87. Deadly Allure (Innistrad, Uncommon)
Ser kanske inte mycket ut för världen, men skenet bedrar - detta är ett mycket ondskefullt kort. Så länge det finns spelare som spelar få, men mäktiga creatures så kommer Deadly Allure att vara bra. Den har bland annat låtit mig byta Elvish Visionary mot Ob Nixilis, the Fallen. Nämnde jag förresten att du får spela den två gånger?

86. Serra Ascendant (Magic 2011, Rare)
Ibland gör han ingenting, men möjligheten att få ut en 6/6 flying, lifelink för en mana gör honom ändå värd att spela. Fullständigt bananas om du får honom på starthanden.

85. Decimate (Odyssey, Rare)
Ett otroligt larvigt kort egentligen, men det går inte att förneka det fantastiska i kortekonomin - att byta ett kort mot fyra måste vara bra.

84. Armillary Sphere (Conflux, Common)
Räddaren i nöden när du spelar färger som är dåliga på att hämta länder. Ett snabbare, mer kortsiktigt alternativ till Journeyer's Kite.

83. Krosan Tusker (Onslaught, Common)
I praktiken en instant för 2G som låter dig dra ett kort och leta ett land. Spelas i stort sett aldrig från handen, men kommer ibland in i spel från graven.

82. Bramblecrush (Innistrad, Uncommon)
En Creeping Mold som dessutom tar hand om planeswalkers. Så länge jag spelar grönt spelar jag alltid det här kortet.

81. Incendiary Command (Lorwyn, Rare)
Sämsta kortet i sin cykel, men fortfarande bra nog för att förtjäna plats 81 på denna lista. Pyroclasm och den Winds of Change-liknande effekten är förstås bra, men den används nog ändå oftast för att göra fyra i skada till en planeswalker samt att förstöra något jobbigt nonbasic-land.

80. Violent Ultimatum (Shards of Alara, Rare)
Violent Ultimatum kunde ha fått en bättre plats på listan om det inte hade varit för att det är ett förrädiskt kort. Missförstå mig inte - det är klart att det är grymt att förstöra tre valfria permanenter. Däremot är det inte så kul när motståndaren spelar ditt ultimatum med hjälp av något otäckt kort som Knowledge Exploitation eller Memory Plunder. Spela på egen risk!

79. Exsanguinate (Scars of Mirrodin, Uncommon)
Den bästa av alla Syphon Soul-varianter. Om man verkligen fått igång manaproduktionen med typ Cabal Coffers eller Caged Sun kan detta kort bli direkt matchavgörande.

78. Bloodgift Demon (Innistrad, Rare)
Phyrexian Arena är ett av de bästa korten i formatet - följaktligen är en gubbe som gör samma sak väldigt bra. Eftersom det står "target player" på demonen kan man dessutom vara politisk och låta sina motståndare dra extra kort (om du någonsin lyckats döda en motståndare med "Phyrexian Arenamon" vill jag höra om det!).

77. Legacy Weapon (Apocalypse, Rare)
Magics svar på Dödsstjärnan! En långsam koloss som förintar allt i sin väg. Får du behålla Legacy Weapon i spel några rundor så vinner du oftast. Är du dessutom insatt i gamla storylines får du riktigt fin flavor på köpet.

76.Cairn Wanderer (Lorwyn, Rare)
Ett otroligt roligt kort som alltid levererar i multiplayer. Som sämst brukar han få någon form av evasion och ett par andra abilities - som bäst är han fullkomligt livsfarlig. Spela i valfri triballek.

Det var allt för den här gången. Fortsättning följer!

torsdag 24 maj 2012

Att pimpa en EDH-lek

När foils introducerades i och med släppet av Urza's Legacy i början av 1999 var jag inte speciellt imponerad. Glittret var något som dittills bara förknippats med hockeybilder, och sålunda tyckte man att det var något som hörde ihop med Peter Forsberg eller Wayne Gretzky - definitivt inte med Magic.
13 år senare tycker jag inte så längre. Foils, och andra typer av ovanliga kort, har blivit buskul.

Att pimpa sin lek är knappast en nytt fenomen inom Magic, och jag tror inte heller att någon läser detta och föreställer sig att Xzibit kommer och installerar plasmaskärmar på dina moxar. Nej, det hela började redan på mitten av 90-talet. Dåtidens pimp kallades FBB (foregin black border), och var riktigt populärt bland vissa mindre nogräknade individer (icke-engelska kort står lågt i kurs här!).
Idag har vi en uppsjö av pimp av välja mellan och inget format lämpar sig bättre för pimpande än EDH. Att man bara har ett exemplar av varje kort att tänka på innebär nämligen att man kan pimpa sin lek utan att det automatiskt behöver leda till ekonomisk ruin.

Jag kommer nu att gå igenom ett antal olika typer av pimp med bilder från min egen Niv-Mizzet-EDH som exempel.

Foils
Min inledande skepsis gentemot foils kan delvis förklaras av att de från början var ganska fula, sunkigt glansiga och med den där lilla kometen i ena hörnet.
Det skiftar en del från utgåva till utgåva, men överlag är dagens foils riktigt snygga. När man vinklar dem under ljus kan man få riktigt coola effekter och foilen har dessutom en tendens att belysa vissa detaljer på ett läckert sätt. "Vanliga foils" är för det mesta lätta att få tag på och de utgör därför den lättaste metoden för att pimpa sin lek.

Hinder, Terramorphic Expanse och Mnemonic Wall.
Ett hett tips är att kort med fraktionssymboler i textfältet (som de från Ravnica- och Scars of Mirrodin-blocken) gör sig grymt bra i foil!

Izzet Chronarch, Venser's Journal och Trinket Mage.

Alternate art
Alternativa illustrationer var ovanliga förr i tiden och begränsades till omtryckningar av gamla kort som släpptes i grundset och expansioner. I dessa tider finns däremot så kallad alternate art tillgänglig i en större utsträckning än någonsin förr. Utöver promotionkort som Friday Night Price och Gateway har vi alla dessa specialutgåvor som Duel Decks-serien, Commander, osv.

Många gamla kort har fått sig en välbehövlig makeover, och i övrigt kan det vara kul att bara ha en ovanligare version av ett välkänt kort.

Counterspell, Thirst for Knowledge och Flametongue Kavu.



 Kombinationen alternate art och foil är inte heller dum!



Jace Beleren, Frost Titan och Mind Stone.

Signerade kort
Jag har förstått att det råder skilda uppfattningar om detta, men personligen tycker jag verkligen att det är pricken över i om man kan få illustratörens signatur på ett kort. Detta gäller förstås bara om man kan försäkra sig om att signaturen är äkta, men eftersom det är ganska lätt att få direktkontakt med de flesta Magic-illustratörer är det inte alltför mycket besvär att få några av sina favoritkort signerade.

Halimar Depths, Snapcaster Mage och Tezzeret the Seeker.
Avslutningsvis vill jag bara säga att foilade basicländer ger ett grymt snyggt intryck. Hustrun inflikar att helbildsländer är snyggast, men det kan helt klart diskuteras!

Foilade basicländer från Ravnica.
Kommentera gärna och dela med dig av dina åsikter gällande pimp!

torsdag 17 maj 2012

En typisk onsdagskväll

Som de flesta onsdagskvällar var vi några stycken som samlats hemma hos mig och min fru för att spela EDH. Som vanligt blev vi också en skön mix av personer. Johan "Norfin" Helgesson gjorde ett av sina lite mer ovanliga framträdanden, och så hade vi förstås EDH-nybörjaren Johanna "Undead_Rose" Lindgren på besök.
Jag var såklart sugen på att testspela några kort från Avacyn Restored, men eftersom jag ännu inte fått tag på allt jag behöver till min Kaalia of the Vast EDH valde jag att spela hjälteleken med Captain Sisay som general. Denna lek har visserligen bara ett enda kort från senaste expansionen, men eftersom detta kort råkar vara den legendariska ängeln Sigarda, Host of Herons (som för övrigt rockar!) så kunde jag åtminstone vara säker på att få spela det.

Min fru, Yvonne, valde att retas genom att spela sin inte alltför seriösa grönvita EDH på temat "gulliga hästar". I övrigt spelade Alex "makie91" Poon sin group hug, och Johan och Johanna varsin lek med köttiga creatures (Mayael respektive Darigaaz).

Våra generaler första matchen!
Min lek: 

HEROES REMEMBERED EDH
General - Captain Sisay

Varelser (24)
1 Acidic Slime
1 Akroma, Angel of Wrath
1 Arashi, the Sky Asunder
1 Captain Sisay
1 Eternal Witness
1 Gerrard Capashen
1 Glissa Sunseeker
1 Jedit Ojanen of Efrava
1 Knight of the Reliquary
1 Linvala, Keeper of Silence
1 Mangara of Corondor
1 Mikaeus, the Lunarch
1 Oracle of Mul Daya
1 Pale Recluse
1 Primeval Titan
1 Qasali Pridemage
1 Reki, the History of Kamigawa
1 Saffi Eriksdotter
1 Sigarda, Host of Herons
1 Sun Titan
1 Thrun, the Last Troll
1 Tolsimir Wolfblood
1 Yavimaya Dryad
1 Yavimaya Elder
Övriga spells (35)
1 Akroma's Memorial
1 Beast Within
1 Behemoth Sledge
1 Bramblecrush
1 Crib Swap
1 Dawn Charm
1 Day of Destiny
1 Day of Judgment
1 Decree of Justice
1 Defense of the Heart
1 Eladamri's Call
1 Enlightened Tutor
1 Hallowed Burial
1 Harmonize
1 Harrow
1 Helm of Kaldra
1 Kodama's Reach
1 Lightning Greaves
1 Marshal's Anthem
1 Mirari's Wake
1 Mirri's Guile
1 Momentous Fall
1 Overwhelming Stampede
1 Path to Exile
1 Primal Command
1 Relic of Progenitus
1 Resurrection
1 Return to Dust
1 Selesnya Signet
1 Shield of Kaldra
1 Sol Ring
1 Sword of Kaldra
1 Swords to Plowshares
1 Umezawa's Jitte
1 Wildfield Borderpost

Planeswalkers (4)
1 Ajani Goldmane
1 Elspeth, Knight-Errant
1 Garruk, Primal Hunter
1 Garruk Wildspeaker
Länder (37)
1 Command Tower
1 Eiganjo Castle
1 Evolving Wilds
1 Flagstones of Trokair
1 Gavony Township
1 Grasslands
1 Graypelt Refuge
1 Horizon Canopy
1 Kor Haven
1 Krosan Verge
1 Mistveil Plains
1 Nantuko Monastery
1 Okina, Temple to the Grandfathers
1 Saltcrusted Steppe
1 Secluded Steppe
1 Selesnya Sanctuary
1 Stirring Wildwood
1 Sunpetal Grove
1 Tectonic Edge
1 Temple of the False God
1 Terramorphic Expanse
1 Tranquil Thicket
1 Untaidake, the Cloud Keeper
1 Wooded Bastion
1 Yavimaya Hollow
7 Forest
5 Plains
Jag drar noll länder på starthanden och tar en friendly, håller sen andra handen med två länder. Det visar sig kort därefter att jag borde gått ner på sex kort - jag manatorskar nämligen ordentligt och sitter där med två länder de första 4-5 rundorna. Jag blir tvungen att discarda bland annat Behemoth Sledge och Sun Titan.
Sedan vänder det, jag drar mitt tredje land och kan spela Yavimaya Dryad (för övrigt i leken sedan Time Spiral-draften beskriven i föregående inlägg!) och rampa in ett fjärde.

"Tjenare, Chiefen, jag hörde att du vill in i matchen?"
Därefter kommer leken igång ordentligt. Sisay kommer ut och hämtar Sigarda. Alex låter alla dra massvis med kort via Soldevi Sentry och Temple Bell. Jag får tillbaka Sun Titan genom att lägga honom underst med Mistveil Plains och sedan hämta honom med Primal Command. Titanen hämtar tillbaka Behemoth Sledge från graven och jag kan equippa Sigarda. 7/7 flying, hexproof, lifelink, trample visar sig vara ganska svårstoppat och matchen förvandlas för ett tag till min personliga lekstuga.

Sigarda dominerar brädet!
När jag dessutom equippar Sigarda med jitte och dödar av Soldevi Sentry får Alex nog och sweepar med Austere Command. Jag försöker återhämta mig snabbt med Marshal's Anthem, men Alex kontrar med Spell Crumple. Det enda som finns kvar på brädet är i princip några av Yvonnes småkillar, typ random björn och någon pegas. Som en blixt från klar himmel kommer dock Storm Herd. Yvonne har inte uppfattats som ett hot av någon och har 37 liv kvar vid detta tillfälle. Helt plötsligt ställs vi alltså mot en hord av 37 flygande 1/1:or!
Johan scoopar för att istället gå och micra sin medhavda paj. Jag har inte heller något bra svar och skapar fem änglar med Decree of Justice. I Yvonnes runda spelar hon Glorious Charge och förvandlar därmed sina pegaser till 2/2:or. Hon anfaller samtliga motståndare med sin armé av flygande hästar. Alex dör, medan jag och Johanna båda har några liv kvar. Johanna kan inte göra något vettigt. I min nästa runda vet jag att jag behöver ett svar, annars är det över.
De kort jag har kvar i library som kan rädda mig är Hallowed Burial, Overwhelming Stampede och Dawn Charm. Jag topdeckar Harmonize, drar kort och cyclar länder, men drar ingenting vettigt. I slutändan kan jag inte göra annat än att spela ut Elspeth, boosta en ängel och anfalla Yvonne för 23 poäng skada. Det är för lite, och min hustrus magiska ponnyer tar hem matchen.

Ibland har jag en känsla av att min fru inte tar spelet på allvar...
Efter hästarnas smått sensationella seger bytte flera av oss lek. Alex tog av silkesvantarna och plockade fram sin fruktade Mimeoplasm EDH och Yvonne valde att spela UW birds. Jag var visserligen helt nöjd med hur min lek hade presterat i första matchen, men valde för variationens skull ändå att plocka fram alverna.

Våra generaler andra matchen!
Min lek:

EVIL ELVES EDH
General - Rhys the Exiled

Varelser (36)
1 Craterhoof Behemoth
1 Elves of Deep Shadow
1 Elvish Archdruid
1 Elvish Champion
1 Elvish Harbinger
1 Elvish Visionary
1 Eternal Witness
1 Ezuri, Renegade Leader
1 Farhaven Elf
1 Fauna Shaman
1 Golgari Guildmage
1 Immaculate Magistrate
1 Imperious Perfect
1 Joraga Treespeaker
1 Joraga Warcaller
1 Loaming Shaman
1 Lys Alana Huntmaster
1 Lys Alana Scarblade
1 Masked Admirers
1 Nath of the Gilt-Leaf
1 Nissa's Chosen
1 Nullmage Shepherd
1 Oracle of Mul Daya
1 Priest of Titania
1 Regal Force
1 Rhys the Exiled
1 Seedborn Muse
1 Silklash Spider
1 Stingerfling Spider
1 Sylvan Messenger
1 Sylvan Ranger
1 Viridian Shaman
1 Viridian Zealot
1 Wirewood Herald
1 Wirewood Symbiote
1 Wren's Run Packmaster

Övriga spells (27)
1 Beast Within
1 Bramblecrush
1 Commune With Nature
1 Cover of Darkness
1 Cultivate
1 Deadly Allure
1 Demonic Tutor
1 Door of Destinies
1 Eaten by Spiders
1 Eldrazi Monument
1 Elvish Guidance
1 Elvish Promenade
1 Eyeblight's Ending
1 Genesis Wave
1 Glimpse of Nature
1 Go for the Throat
1 Golgari Signet
1 Green Sun's Zenith
1 Harmonize
1 Lead the Stampede
1 Maelstrom Pulse
1 Patriarch's Bidding
1 Phyrexian Reclamation
1 Prowess of the Fair
1 Putrefy
1 Strength of the Tajuru
1 Survival of the Fittest

Planeswalkers (3)
1 Garruk Relentless
1 Garruk Wildspeaker
1 Nissa Revane

Länder (34)
1 Barren Moor
1 Bojuka Bog
1 Command Tower
1 Evolving Wilds
1 Gilt-Leaf Palace
1 Golgari Rot Farm
1 Grim Backwoods
1 Llanowar Wastes
1 Oran-Rief, the Vastwood
1 Tectonic Edge
1 Terramorphic Expanse
1 Tranquil Thicket
1 Twilight Mire
1 Wirewood Lodge
1 Woodland Cemetery
13 Forest
6 Swamp

Alverna är en väldigt svår lek att spela i EDH. Den går nämligen alltid väldigt bra och får därför smaka väldigt mycket hat. Denna gång skulle inte bli ett undantag.

Jag får en långsam, men ändå stabil start med Rhys runda tre och Immaculate Magistrate runda fyra. Jag vet att Alex är det största hotet mot min lek och börjar slå på honom så fort jag kan. Alex har en ganska långsam start och får slösa alla sina resurser på att försvara sig mot mig. Samtidigt får jag ut fler stygga alver och kan gå på offensiven åt fler håll.

Alver på krigsstigen.
Sedan börjar det gå utför. Alex spelar Killing Wave för 4 och jag offrar tolv liv för att behålla mina viktigaste killar. Med Silklash Spider kvar på bordet känner jag mig ganska säker mot Yvonnes fåglar, även om hon har både Soulcather's Eerie och Kangee i spel. Smällen kommer dock inte därifrån. Johan använder Garruks ultimate och spelar därefter Titanic Ultimatum. +8/+8, first strike, lifelink och trample till hela bestlaget och självklart anfaller han mig med alltihop. Kul.
Efter jag dött avgörs matchen ganska snabbt. Folk gaddar ihop sig mot Johan som fått massor med liv från Titanic Ultimatum. När dammet till slut har lagt sig står Yvonne som segrare för andra gången under kvällen.

Ungefär sådär brukar en typisk onsdagskväll se ut - sämre kan man ha det!

Läsarfråga: Borde jag spela Somberwald Sage i Sisay-leken?

tisdag 15 maj 2012

Rödgrön svampstuvning regerar

Att drafta de senaste expansionerna är förstås kul, men det blir snabbt ganska tjatigt (alla som spyr vid blotta tanken på INS/DKA räcker upp en hand!). Av denna anledning har jag och några andra limited-entusiaster börjat köpa in gamla displayer och "retrodrafta" ett par gånger i månaden.
Efter att ha betat av Kamigawa-blocket hade turen nu kommit till Time Spiral, och eftersom Planar Chaos- och Future Sight-boosters är omöjliga att komma över till rimligt pris blev det helt enkelt Time Spiral x3. Gott så. Jag och min goda vän Niklas "Dr_Kranium" Johansson draftade nämligen en hel del Time Spiral när det begav sig. Det är ett roligt format, späckat med klassiska förmågor och mekaniker som shadow och flashback, och framför allt har expansionen en hög riktigt bra limitedkort. Varje booster innehåller dessutom ett så kallat timeshifted-kort, vilket är ett reprint av ett gammalt klassiskt kort, komplett med den gamla kortdesignen. Detta innebär att det när som helst kan dyka upp en Dauthi Slayer, Finkel eller Psionic Blast! Mycket trevligt.

Joakim "Binkabi" Heining hade storhjärtat erbjudit sig att lägga ut för en display, och med 36 boosters bestämde vi oss för att köra två drafter á sex personer. Den första av dessa drafter var en ganska sorglig historia för min del. Jag hade draftat Grixis-kontroll med högvis av bra removal och total avsaknad av offensiv (undantaget en ensam stackars Stormcloud Djinn), och slutade femma med de föga imponerande siffrorna 1-2 (0-2, 0-2, 2-0).
Sålunda var jag ordentligt revanschsugen måndagen 7/5 då det var dags för draft nr 2. Jag började med att picka Sudden Shock, Riftbolt och en till Sudden Shock. Därefter serverades jag thallids och ramp på löpande band och leken byggde praktiskt taget sig själv.
Jag lyckades få ihop en stabil grund med två exemplar vardera av Thallid Germinator, Herd Gnarr och Greenseeker, och därtill ett antal singelexemplar av några av de bästa korten i färgerna.
Värt att notera är att mitt femtonde kort i paket nr 2 var muskelpaketet Craw Giant. Denna timeshifted-pärla är en Craw Wurm som för ett extra mana fått trample och rampage 2. Sju mana är ingenting för en lek som har två Greenseeker, Yavimaya Dryad och Search for Tomorrow - Craw Giant gick rätt in.

Craw Giant och polaren Savage Thallid.
Rampage 2 (Whenever this creature becomes blocked, it gets +2/+2 until end of turn for each creature blocking it beyond the first.)

Vad jag fick ihop var detta:

RG FUNGUS RAMP

Varelser (17)
1 Ashcoat Bear
1 Bogardan Rager
1 Craw Giant
1 Eron the Relentless
1 Flowstone Channeler
2 Greenseeker
2 Herd Gnarr
1 Pardic Dragon
1 Pendelhaven Elder
1 Savage Thallid
2 Thallid Germinator
1 Thallid Shell-Dweller
1 Verdeloth the Ancient
1 Yavimaya Dryad

Övriga spells (6)
1 Aether Web
1 Rift Bolt
1 Search for Tomorrow
2 Sudden Shock
1 Verdant Embrace

Länder (17)
9 Forest
7 Mountain
1 Urza's Factory

Sideboard
(Inget relevant förutom möjligen de två Prismatic Lens som jag pickat enbart utav illvilja gentemot de två spelare som jag misstänkte spelade trefärgat. Utöver detta såg jag en Ancient Grudge, men den wheelade aldrig.)

Sammanfattningsvis en stabil aggrolek med många bra creatures och en del intressanta saproling-synergier. Den uppenbara svagheten är förstås bristen på removal, men detta kompenseras av möjligheten att både kunna få riktigt snabba starter såväl som ett starkt lategame med Verdeloth the Ancient eller Pardic Dragon.

Vi körde tre rundor swiss.

Omgång 1, vs Alex Poon
Första omgången möter jag Alexander "makie91" Poon som kör BR med myket gobliner (Mogg War Marshall, Empty the Warrens) och lite madness-action via två Trespasser il-Vec.

Alex poserar inför första omgången.
1:1
Jag börjar aggressivt, men Alex kan stabilisera genom madness - Gorgon Recluse kommer via Trespasser il-Vec. Skarpt läge. Thallid Germinator och Savage Thallid spottar ur sig Thallids, men Alex har skapat en smärre hord av goblins med Empty the Warrens, och nöter samtidigt ner mig med Trespasser.
Till slut har jag fått ut en Craw Giant som slår. Alex aktiverar först sin Phyrexian Totem, men inser galenskapen i det hela och blockar istället med Gorgon Recluse. Han har 5 liv kvar, och räknar alltså med att ta två i trampleskada och gå ner på 3. Jag offrar två saprolings så att Thallid Germinator kan ge jätten +2/+2 och spelar därefter Aether Web för dödande skada. 1-0 till mig.

1:2
Alex suspendar Mindstab första rundan. Ouch. När kortet resolvar har jag Verdeloth, Pardic Dragon, Eron the Relentless och ett land på handen. Jag har fyra länder i spel, och bestämmer mig därför för att slänga Verdeloth, draken och landet. Rundan därpå topdeckar jag mitt femte land och Eron kommer in i spel. Sedan kan jag vinna ganska tryggt. Greenseeker hämtar ett tredje Mountain så Eron kan regenerera, och Flowstone Channeler dödar av Trespasser. 2-0.

Omgång 2, vs Jocke Heining
Andra omgången möter jag Jocke, vars Grixis-kontroll just slagit Fisk med 2-0. Jocke började spela Magic typ i förrgår, men är trots detta riktigt vass på limited. Han verkar spela ungefär samma lektyp som jag gjorde förra draften, men eftersom Fisk är en ganska dålig spelare har jag ingen riktig uppfattning om hur bra leken är.

Jocke gillar inte att synas i bild!
2:1
Jocke försvarar sig bra i början av matchen. Crookclaw Transmuter dödar Thallid Shell-Dweller, Herd Gnarr får smaka Sudden Death och en Germinator enchantad med Verdant Embrace faller offer för Assassinate. Tufft. När Verdeloth gör entré kan Jocke dock inte stå emot längre. 1-0 till mig.

2:2
Jocke kommer aldrig riktigt igång, och hans avsaknad av offensiva hot blir riktigt tydlig. Herd Gnarr och Bogardan Rager slår ihjäl honom. 2-0.

Omgång 3, vs Mateusz Johanik
I "finalen" möter jag Mateusz, som jag tidigare förlorat finalen i en Innistrad-draft emot. Dags för revansch! Mateusz spelar Naya Slivers och har också vunnit sina tidigare matcher.

3:1
Jag får tidigt ut en Yavimaya Dryad som Mateusz inte kan svara på. Han har ett ganska jobbigt lag med både Might Sliver (+2/+2) och Fury Sliver (double strike). Varje runda slår han med Fury Sliver (för potentiellt 10 i skada), men Germinator och Shell-Dweller producerar blockers på löpande band och jag chumpar varje gång. Mateusz kan aldrig svara på dryaden som till slut slår ihjäl honom. 1-0 till mig.
Efter matchen är över visar Mateusz Stonewood Invocation från handen. Allt som hade krävts var alltså att jag hade släppt igenom slivern en enda gång så hade den slagit mig för 10 x2. Puh, nära ögat!

3:2
Jag floodar och drar bara fyra spells på hela matchen. Scoopar tidigt när Mateusz förstör Verdant Embrace med Harmonic Sliver. 1-1.

3:3
Jag får en snabb start, medan Mateusz bara får ut småslivers. Han sitter med en Firewake, en Sidewinder och en Gemhide och väntar på Might Sliver, men den kommer aldrig. Till slut topdeckar Mateusz en Essence Sliver, men jag dödar den rundan därpå med en Rift Bolt. Jag kan avgöra med Pardic Dragon. 2-1.

Eron på krigsstigen!
I och med segern mot Mateusz förblev jag obesegrad och vann draften. Vi rarepickade som vanligt och jag kunde plocka en feltryckt Jaya Ballard. Mycket trevligt!
Jag trodde inte att thallids kunde gå hela vägen utan Sporesower Thallid, men ack så fel jag hade. Min lek hade en förmåga att saktna nöta ner motståndaren vars creatures inte kunde göra mycket annat än att springa in i min vägg av thallids och saprolings. Jag hade draftat en riktigt stabil lek.