söndag 24 mars 2013

The Modern Experiment #2


I oktober gjorde jag min återkomst till tävlingsinriktad Magic och gav mig in i Modern med en hemsnickrad version av Soul Sisters. Det gick bra. Faktum är att det gick så pass bra att jag vann min första turnering i formatet.
Även om leken hade presterat så var jag dock inte riktigt nöjd. Jag ville ha fler svar och ett starkare late game. Tanken föddes att splasha rött. Pridemate och Helix - det kan liksom inte gå fel.

Jag lät min uppsättning av varelser förbli helt intakt från den monovita versionen. På removal-fronten fick Path to Exile sällskap av Lightning Helix, och Brave the Elements byttes ut mot den oändligt mer flexibla Boros Charm. Ajani Vengeant lades till för lite mer slagstyrka i längre matcher.
Min lek ser i nuläget ut såhär:

BOLT SISTERS

Varelser (23)
4 Ajani's Pridemate
4 Dryad Militant
3 Ranger of Eos
4 Serra Ascendant
4 Soul Warden
4 Soul's Attendant

Övriga spells (13)
2 Boros Charm
4 Lightning Helix
4 Path to Exile
2 Proclamation of Rebirth
1 Sword of War and Peace

Planeswalkers (2)
2 Ajani Vengeant

Länder (22)
3 Arid Mesa
2 Clifftop Retreat
2 Kabira Crossroads
1 Marsh Flats
4 Sacred Foundry
4 Tectonic Edge
1 Mountain
5 Plains

Sideboard
4 Auriok Champion
4 Lightning Bolt
1 Mountain
3 Oblivion Ring
3 Rest in Peace

Nu under mars startade vi en Modern-liga i Kalmar. Vid första tillfället blev vi bara fem personer, och det slutade med nederlag för min del. Jag gick 1-2, kände mig allmänt missnöjd med min lek och började fundera på om de ändringar jag gjort var till det sämre.
24/3 var det dags igen och jag bestämde mig för att ge leken en till chans. Vi ska inte gå händelserna helt i förväg, men låt mig säga så mycket som att jag inte ångrar det beslutet...

Vi var nio personer som hade samlats i CSS-lokalen för att tävla, och det var idel bekanta ansikten. Jag hade hört några illavarslande rykten inför turneringen om att David "hzk837g" Nilsson skulle dyka upp för att spela Eggs. Eggs är en förmodat urdålig matchup för min lek, och jag kan inte säga att jag blev ledsen när jag fick beskedet att David inte skulle komma.

I första omgången mötte jag Martin "GlueBall" Thernlund. Martin spelade den variant av Gruul som innehåller ett flertal Gatecrash-kort som Experiment One, Burning-Tree Emissary och Ghor-Clan Rampager. På papperet en riktigt bra matchup för mig, men samtidigt ville jag absolut inte ta ut något i förskott. Martin är en riktigt vass spelare (bland annat har han lärt upp den oförskämt talangfulla Joakim Heining), och dessutom hade han viftat hotfullt med Skullcrack medan han satte ihop leken strax innan turneringen började.
Jag fick det lite svettigt i första matchen, men vann till slut säkert med 2-0. Framför allt hade Martin stora problem med att hantera mina inbrädade Auriok Champion.

I andra omgången väntade Jocke "Binkabi" Heining. Jag har en usel historik mot Jocke i officiella sammanhang, och jag kan väl inte påstå att jag var jätteglad att möta hans Melira Pod.
Jag inledde första matchen aggressivt med Pridemate runda två, men Jocke kunde stabilisera med Kitchen Finks. En välplacerad Path bromsade upp min motståndare, men till slut kunde han ändå komba loss och matchen urartade till en slags fars där båda hade oändligt med liv och jag hade en oändligt stor Pridemate. Det hela slutade ganska väntat med Murderous Redcap för inf skada.
Andra matchen fizzlade vi båda ganska hårt. Jag stannade på två länder, varav ett dessutom var Tectonic Edge, och Jocke såg inte ett spår av sina kombodelar. Efter ett tag satt vi och spelade liksom på autopilot medan vi småpratade om annat. Till slut lossnade det för Jocke och han vann med Redcap igen.

Jag plockade ihop spillrorna av min lek och gjorde mig redo inför tredje omgången. När laptopen hade tänkt färdigt stod det klart att jag skulle möta Marcus "arako" Fröberg. Jag hade aldrig mött Marcus tidigare, men med tanke på att hans monoblå Tron gått 2-0 efter att han bland annat nedgjort sin egen bror i omgång två så kunde jag förutsätta att Marcus menade allvar.

Marcus spelar sin Tron till seger mot brodern Johan.
Första matchen inleddes med en ordentlig offensiv från min sida, och Marcus hade bara 3-4 liv kvar när Wurmcoil Engine till slut träffade brädet. Jag förvärrade situationen ytterligare genom att få totalt hjärnsläpp och anfalla rätt in i Wurmcoil med de tre dryader jag hade ute. Jag hade dock en 6/6 Serra Ascendant och det blev en riktigt tight match trots mitt spelfel. Följaktligen pustade Marcus ut ordentligt när jag slutligen scoopade efter att Wurmcoil fått sällskap av den förhatliga Sundering Titan.
Jag rotade febrilt i brädan efter något som kunde hjälpa, men insåg snart att det var upp till min maindeck att få jobbet gjort. Det var bara att försöka vara så aggressiv som möjligt och angripa Urza-länderna med Tectonic Edge.
Kanske hade Aurelia hört mitt rop på hjälp, kanske var det bara min motståndares lek som fizzlade, men därefter vände det. Medan jag drog bra och kunde spela riktigt aggressivt, drog Marcus dåligt och kämpade med manan. Jag reducerade till 1-1.
Den avgörande matchen fortsatte på samma sätt. I ett avgörande skede spelade Marcus Oblivion Stone när jag hade klar board position med tre killar på bordet. Jag hade 28 liv och behövde gaina minst två för att få upp min Serra Ascendant till 6/6, och dessutom göra ytterligare skada. Båda dessa saker skulle varit möjliga om jag hade haft mana till den Ajani Vengeant som jag satt med på näven, men förargligt nog hade jag fastnat på tre länder. Marcus passade turen till mig, och jag drog Marsh Flats. Den här gången var det jag som drog en lättnadens suck. 2-1.

I sista omgången mötte jag Mateusz Johanik som spelade en Orzhov centrerad kring sacrifice. Jag fick inget ordentligt grepp om leken, men den innehöll i alla fall bland annat Blood Artist, Geralf's Messenger och Gravecrawler.
Jag fick en optimal start och spelade Soul Warden R1 och Pridemate R2. Därefter kunde jag spela en veritabel hord av småkillar och det fanns lite Mateusz kunde göra för att stå emot.

Bolt Sisters på krigsstigen.
Andra matchen blev en riktigt seg historia. Jag fastnade på tre länder och drog fyrdrop på fyrdrop. Till slut satt jag med samtliga fem kort med cmc 4 som jag har i leken, och det enda som höll mig kvar i matchen var Sword of War and Peace som gav mig precis tillräckligt med liv för att kriga vidare.
Till slut kom det fjärde landet och med det även segern. 2-0 till mig.

3-1 gav mig en andraplats bakom Jocke och pengarna tillbaka. Framför allt så hade min lek fått upprättelse, och är troligen mitt förstahandsval när ligan fortsätter den 28:e april.
Jag ska också passa på att säga att det är grymt kul att vi har kommit igång med att bygga upp ett Modern-community i Kalmar. Tack till alla er som var där!

torsdag 14 mars 2013

Tant Brun


Tant Brun, även känd som Bruna, Light of Alabaster, är en rar liten dam. När hon inte bjuder små barn på kakor hämtar hon en bunt auror och delar ut stora påsar med stryk.
Bruna är ett kort som uppenbarligen skapats med EDH i åtanke, och det var just henne jag kom att tänka på när jag för en tid sedan bestämde mig för att skapa en slags budget-EDH. Målsättningen här har varit att bygga en konkurrenskraftig lek helt utan dyra kort.

En lek med Bruna som general handlar förstås mycket om enchantments. Enchantments är en intressant korttyp att bygga en EDH-lek kring, då de är ganska ovanliga i formatet (en typisk lek spelar någonstans mellan noll och fem stycken). Dessutom är de enchantments-baserade lekar man ser nästan alltid kontrollinriktade och spelar Zur the Enchanter som general. Bruna är dock explosiv, så följaktligen är min lek inritkad på aggro snarare än kontroll.

Jag har spelat leken ett tag nu och har därför hunnit göra några finjusteringar. Såhär ser den ut idag:

ALABASTER SMACKDOWN
General - Bruna, Light of Alabaster

Varelser (18)
1 Angel of Serenity
1 Auramancer
1 Auratouched Mage
1 Bruna, Light of Alabaster
1 Faith Healer
1 Hakim, Loreweaver
1 Hanna, Ship's Navigator
1 Invisible Stalker
1 Mesa Enchantress
1 Nomad Mythmaker
1 Pilgrim's Eye
1 Rootwater Matriarch
1 Serra Avatar
1 Solemn Simulacrum
1 Sovereigns of Lost Alara
1 Sun Titan
1 Totem-Guide Hartebeest
1 Umbra Mystic

Övriga spells (44)
1 Argivian Find
1 Armillary Sphere
1 Arrest
1 Aura Finesse
1 Aura of Silence
1 Azorius Signet
1 Battle Mastery
1 Cage of Hands
1 Celestial Mantle
1 Compulsion
1 Condemn
1 Counterspell
1 Crib Swap
1 Crown of the Ages
1 Curiosity
1 Dawn Charm
1 Dismantling Blow
1 Dream Fracture
1 Encrust
1 Ethereal Armor
1 Fact or Fiction
1 Faith's Fetters
1 Felidar Umbra
1 Indestructibility
1 Miraculous Recovery
1 Mystical Tutor
1 Path to Exile
1 Prison Term
1 Protective Bubble
1 Replenish
1 Retether
1 Righteous Authority
1 Scatter Arc
1 Spell Crumple
1 Sphere of Safety
1 Spirit Away
1 Spirit Mantle
1 Steel of the Godhead
1 Swiftfoot Boots
1 Terminus
1 Three Dreams
1 Unquestioned Authority
1 Volition Reins
1 Winds of Rath

Länder (38)
1 Azorius Chancery
1 Azorius Guildgate
1 Celestial Colonnade
1 Evolving Wilds
1 Flood Plain
1 Glacial Fortress
1 Lonely Sandbar
1 Mystic Gate
1 Nimbus Maze
1 Reliquary Tower
1 Seachrome Coast
1 Secluded Steppe
1 Sejiri Refuge
1 Tectonic Edge
1 Temple of the False God
1 Terramorphic Expanse
1 Thespian's Stage
8 Island
13 Plains

Som ni ser är denna lek verkligen byggd kring sin general. Plan A är såklart att boosta Bruna med några feta auror och sedan plocka motståndarna en efter en. Jag har försökt få med så mycket godis som möjligt, även om jag ytterst avsiktligt har valt att skippa det gräsliga douchebag-kortet Eldrazi Conscription.


Leken tenderar att vara ganska passiv innan den kan spela generalen. Ofta vill man vänta till man har 8-9 mana, så man både kan spela Bruna och backa upp henne med en kontring. Tag ej miste, Bruna är en general som får smaka osedvanligt mycket hat. Som mest har jag spelat ut henne för 16 mana, vilket alltså blir för sjätte gången under en match.

Eftersom det tenderar att bli svängdörr fram och tillbaka från command zone är det viktigt att ha en plan B. Jag har därför sett till att inkludera några riktiga fetton med bra synergier, typ Sun Titan och Sovereigns of Lost Alara. Senaste tillskottet är Serra Avatar, som lätt kan döda en motståndare på ett hugg - det är bara att ge den unblockable eller protection from creatures.

Replenish och Retether är ruggigt bra i lategame, och leken har tillräckligt med sweeps, kontringar och andra glädjedödare för att kunna sadla om till kontroll. Denna flexibilitet låter mig tackla de flesta typer av motstånd.

En begränsad budget kan vara en utmaning när man är van vid att bygga EDH-lekar med en prislapp på ett par tusen, men egentligen behöver det inte vara så svårt. Exempelvis kan du lätt avstå flertalet staples.
Det är klart att du är van vid att alltid inkludera Sol Ring och Command Tower, men måste du verkligen ha dem i leken? Nej, det är ett eternal-format med tusen och åter tusen kort att välja emellan, och du måste ingenting. Planeswalkers, shockländer, fetch - allt sådant kan du lätt avvara. Fråga dig istället vad som är absolut kritiskt för din lek och fokusera på det!

***

Onsdagen 13/3 var det Magic-kväll som vanligt, och jag hade bestämt mig för att testspela Bruna-leken i sitt nya utförande. Övriga spelare var min fru Yvonne "Kultist" Undin, samt Alex "makie91" Poon, Sandra "Persephone" Lundholm, Daniel "Olauswormius" Andersson och Emil "edeenmango" Erlandsson.

Våra generaler... Märks det att min spelgrupp gillar svart?
Daniel, som spelade sin vampyr-EDH, fick bäst start med Cavern of Souls, Bad Moon och några snabba vampyrer. Även Emil, som spelade clerics, kom snabbt in i matchen via Phyrexian Arena. Min lek gjorde i stort sett ingenting alls medan brädet började fyllas med djur. Alex, som spelade Mimeoplasmen, gjorde dock jobbet åt mig och rensade med Damnation.

Jag gjorde ett par försök att få in Tant Brun, men i sedvanlig ordning fick hon smaka bittert hat. Matchen stod och vägde ett tag. Yvonne, som spelade faeries, fick in en Gravitational Shift som blev väldigt definierande. Alex hade revealat en Spell Crumple med sin Oracle of Mul Daya, och jag varnade övriga spelare. Någon runda senare spelade Sandra trots detta sin Wrexial rätt in i Spell Crumple och Alex triumferade.

Wrexial går bet, Bruna försmäktar i command zone.
Alex spelade till slut in sin Mimeoplasm som blev en 15/15 Simic Sky Swallower. Alex har en tendens att döda mig först, och jag var tvungen att hitta på något snabbt. Tack och lov hade jag föregående runda fått in en Serra Avatar. På min runda försåg jag avataren med Spirit Mantle och Felidar Umbra. Ingen svarade och jag kunde döda Alex med ett hugg och få 37 liv i processen.

Have at thee!
Emil exilade alla varelser med Merciless Eviction, men matchen började stadigt gå åt mitt håll. Daniel bromsade upp det hela med en Dark Impostor som ingen kunde svara på, men med mycket liv kunde jag kosta på mig att vara passiv ett par rundor.
Till slut kunde jag få igenom en Sovereigns of Lost Alara som snabbt blev ganska otäck. Sovereigns slog ihjäl Emil, och Yvonne dödade Sandra.

Ok, vem hade beställt en stor skopa med stryk?
Daniel letade febrilt efter sin Sorin Markov, men lyckades aldrig hitta honom. När det till slut bara var jag och Yvonne kvar och jag hade ett obscent lifescore på 639 så valde min hustru att scoopa innan jag utdelade dödsstöten.
Bruna tog hem segern, leken hade presterat bra under tryck och jag kan inte vara annat än nöjd!

tisdag 5 mars 2013

Kuben - Den tredje officiella uppdateringen

Det har tagit sin lilla tid att avsluta detta inlägg och uppdateringen har därför redan hunnit speltestas. Denna kubdraft ägde rum på lokala spelkonventet CalCon och dominerades av en ditrest trio från Växjö. Vann gjorde Samuel "anthrox" Lowejko vars kontroll gick 2-0 hela vägen, även om han var farligt nära att torska mot höjdarkombon Channel/Snake Basket (!).

Gatecrash
Ärligt talat är jag lite kluven inför Gatecrash. Å ena sidan innehåller setet mängder med mysiga kort för casualspel i allmänhet och EDH i synnerhet (Clan Defiance, Master Biomancer, Thespian's Stage - det finns hur många som helst), men å andra sidan är det ganska ont om kort som verkligen håller för seriöst constructedspel. Precis där hittar vi också ribban för min kub - korten måste som minst vara bra nog för att hålla i ett tävlingsinriktat constructedformat.
Trots att Gatecrash känns ganska blekt överlag har hela tolv kort lyckats leta sig in i kuben. Dessa har dock en betydligt lägre power level kollektivt än de 17 kort som är med från Return to Ravnica.
Om vi lägger klagomålen åt sidan så finns det emellertid även ett fåtal kort som jag är riktigt exalterad över här. Exempelvis är Ghor-Clan Rampager och Boros Reckoner bland de bästa varelser jag sett på länge!


In: Cloudfin Raptor
Ut: Fettergeist
Att pusha blått som aggrofärg i kuben är något jag strävat efter en längre tid, och raptorn går förstås helt i linje med denna målsättning. Den bästa varelsen för U efter Delver of Secrets?
Vad gäller Fettergeist är det lite moment 22 över kortet. Samtidigt som han är dålig med andra varelser så vill du egentligen bara spela honom i en riktigt aggressiv lek (som till vis grad alltid kommer förlita sig på varelser).

In: Simic Manipulator
Ut: Threads of Disloyalty
Från det lovecraftianska utseendet till likheterna med Old Man of the Sea - jag gillar allt med det här kortet! Det är svårt att säga exakt hur bra Simic Manipulator är, men han är definitivt värd chansen.
Under sin tid i kuben har Threads of Disloyalty gång på gång förpassats till sideboard, och så länge det inte rör sig om typiska utility-kort (Disenchant) eller hat (Pithing Needle) är detta ett tecken på att ett kort ska ut.

In: Hands of Binding
Ut: Ice Cage
Överlag tycker jag inte att cipher-korten har imponerat, men gudars skymning vad ägd jag blev av detta kort på Gatecrash-prereleasen! Hands of Binding förvandlar den mesigaste evasion-kille till något som helt kan paja motståndarens strategi och avgöra matchen.
Ice Cage är en sämre Arrest som inte längre behövs i kuben.

In: Experiment One
Ut: Thornling
Jämför Experiment One med en urtidsvarelse som Merfolk of the Pearl Trident - visst blir kontrasten smått komisk? Denna varelse är pushad. Hårt.
Du vill sällan spela Thornling utan tillgång till minst sex mana och det gör den för långsam för att verkligen kännas värd besväret.

In: Dimir Charm
Ut: Soul Manipulation
Precis som Return to Ravnica har Gatecrash tre flexibla, riktigt bra charms samt två smala som jag har svårt att se annat än i sideboard. Dimir Charm är av den första typen och gör alltid något relevant. Speciellt alternativet att styra vad motståndaren drar tilltalar mig extra mycket, något som alla som upplevt mina skräckvälden med Elemental Augury i EDH säkert kan vittna om.
Soul Manipulation är en väldigt cool kombination av Remove Soul och Raise Dead, som tyvärr visat sig vara för långsam för kuben så som den ser ut idag.

In: Ghor-Clan Rampager
Ut: Stormbind
Ghor-Clan Rampager är mitt favoritkort i setet och anledningen till att jag valde att spela Gruul på prereleasen. Som boost spelar det i samma liga som Vines of Vastwood och Berserk, och då har man dessutom möjligheten att spela ut det som en 4/4 trample för fyra mana. Helt enkelt bananas!
Stormbind är inte vad den en gång varit och inte ens dess massiva nostalgivärde räcker för att rädda kortet den här gången.

In: Skarrg Guildmage
Ut: Tattermunge Maniac
I kategorin "zoovarelser som inte riktigt håller måttet" hittar vi Tattermunge Maniac. Egentligen är den väl inte sämre än Jackal Pup (som fortsatt är kvar i kuben), men jag behövde en rödgrön kortplats över till Skarrg Guildmage. Jag har höga förhoppningar på Gruuls nya guildmage och det ska bli riktigt intressant att se hur den presterar i kuben!

In: Vizkopa Guildmage
Ut: Angel of Despair
Både Exalted Angel och Batterskull kommer med vid denna uppdatering och rent allmänt känns det som att kuben har tillräckligt med lifegain för att Vizkopa Guildmage ska kunna bli farlig på allvar. Om hon inte skulle prestera lutar det för övrigt åt att allas favoritbadass Sorin, Lord of Innistrad gör premiär i kuben!
De gånger Angel of Despair har sett spel har den hårdkastats, och det var ju inte riktigt meningen. Ängeln kanske återvänder när reanimator blivit starkare i kuben, men inte innan dess.

In: Boros Reckoner
Ut: Spitemare
Boros Reckoner är otroligt populär inom Standard just nu och jag är inte det minsta förvånad. Öppnade en på prereleasen och redan då fick jag bevisat för mig vilket fantastiskt kort det är. Spitemare gör samma sak fast sämre och säger därför farväl.

In: Sunhome Guildmage
Ut: Goblin Legionnaire
Rödvit aggro och zoo har normalt sett ett svagt lategame, men med Sunhome Guildmage har man i alla fall en chans. En uppgraderad Selesnya Guildmage i en färgkombination som verkligen kan utnyttja den.
Jag kommer att sakna Goblin Legionnaire och dess legendariskt taffliga illustration. Faktiskt ganska imponerande att en Apocalypse-björn klarat sig såhär pass länge!

In: Boros Charm
Ut: Goblin Trenches
Boros Charm gör allt man vill att den ska göra och är förmodligen det bästa kortet i sin cykel. Den räddar ditt lag undan sweeps, dödar planeswalkers eller ger motståndaren en plötslig död via double strike. Jag misstänkte att kortet skulle leta sig hela vägen till eternal-formaten, och mycket riktigt har charmen börjat synas i Modern-leklistor på MTGO.
Med Sunhome Guildmage i kuben finns inte längre ett behov av Goblin Trenches.

In: Simic Charm
Ut: Spitting Image
Blågrönt har en utpräglad aggronisch i kuben och därmed passar Simic Charm betydligt bättre än Spitting Image.

In: Breeding Pool, Godless Shrine, Sacred Foundry, Stomping Ground, Watery Grave
Ut: Battlefield Forge, Caves of Koilos, Karplusan Forest, Underground River, Yavimaya Coast
Äntligen en komplett uppsättning shockländer i kuben!

Övriga ändringar
Dessa är de övriga ändringar som gjorts.


In: Mother of Runes
Ut: Condemn
Mamman, myten, legenden. Varför denna ikoniska varelse inte varit med i kuben tidigare? Tja, jag vet faktiskt inte...
Vitt hade mer removal än nödvändigt och Condemn kändes som det svagaste kortet i sin kategori.

In: Knight of Glory
Ut: White Knight
Jaha, då var det slutligen dags - efter lång och trogen tjänst lämnar den vita och den svarta riddaren kuben. Det är inte utan ett visst vemod som jag säger farväl till dessa gamla stapelkrigare, men exalted-riddarna från M13 är helt enkelt bättre. First strike och +1 på toughness kan inte mäta sig med exalted och en bättre manakostnad.

In: Exalted Angel
Ut: Stonecloaker
På tal om exalted gör denna klassiska donna sin debut i kuben. Joakim "Jokemon" Jansson orsakade stor förödelse med henne på CalCon, och det känns som att hon fötjänar sin plats.
Stonecloaker är i princip en sämre Restoration Angel och känns därför överflödig.

In: Glen Elendra Archmage
Ut: Riftwing Cloudskate
Jag har velat ha med Glen Elendra Archmage sedan jag satte ihop kuben, men den skulle visa sig vara ganska lurig att komma över. Det är en sådan där varelse som är fantastisk att ha under sin kontroll samtidigt som den är vedervärdig att möta. Med andra ord ett väldigt blått kort!
Cloudskate åker av den enkla anledningen att kuben hade för många killar med etb-studseffekt.

In: Knight of Infamy
Ut: Black Knight
Se ovan!

In: Ash Zealot
Ut: Stigma Lasher
Med tanke på att lifegain fått en större plats i kuben hade det på sätt och vis varit vettigt att behålla Stigma Lasher i kuben. Ash Zealot är dock en varelse som du utan problem kan spela i maindeck, vilket gör att den känns bättre överlag. När man bygger sin kub vill man gärna hålla de renodlade sideboardkorten till ett minimum!

In: Hellrider
Ut: Thundermaw Hellkite
Thundermaw Hellkite har gått samma öde till mötes som bland annat Thragtusk - kapats på grund av att den är för dyr. Hellrider känns dock som en fullgod ersättare. En fingervisning om detta torde vara att den tredubblats i pris sedan jag införskaffade den för ett par månader sedan. ;)

In: Nature's Lore
Ut: Harrow
En komplett uppsättning shockländer innebär att ett kort som Nature's Lore plötsligt står riktigt högt i kurs. Ibland är den rentav bättre än Farseek, och det råder inga tvivel om att den förtjänar sin plats i kuben.
Harrow är ett klassiskt ramp som tyvärr inte får plats längre.

In: Abrupt Decay
Ut: Putrid Leech
Abrupt Decay har gått ner rejält i pris sedan förra uppdateringen och var därmed ett auto-include denna gång.
Jag har haft mina duster med Putrid Leech i Modern, och jag gillar verkligen kortet. Det känns surt att behöva peta honom, men alternativet är att plocka ut Life/Death. Life/Death kom med så sent som förra uppdateringen och jag vill verkligen se den in action lite mer innan jag kan fatta ett beslut. Sålunda får igeln sätta sig på bänken tills vidare!

In: Basilisk Collar
Ut: Trusty Machete
Ett bra equipment åker ut mot ett ännu bättre, borde inte vara något att snacka om, eller?

In: Batterskull
Ut: Armillary Sphere
Ärligt talat har nog Armillary Sphere varit med mest på grund av att jag är EDH-skadad. I andra format än EDH känns den nämligen för långsam. Då är det bättre att inkludera ett av tidernas allra bästa equipments. Bli inte förvånade om Stoneforge Mystic gör skallen sällskap vid nästa uppdatering!

In: Desolate Lighthouse
Ut: Alchemist's Refuge
Ni som hängt med ett tag vet att jag var väldigt exalterad av Alchemist's Refuge när jag tog med den i kuben, men den har helt enkelt inte presterat. Jag ersätter den med Desolate Lighthouse för att gynna kontroll och reanimator.

***

Nästa uppdatering sker i samband med releasen av Dragon's Maze!