fredag 5 september 2014

The Pilgrim Challenge

Under sommaren har jag haft fullt upp med familj, arbete, studier och Xbox. Det har inte blivit mycket tid över för Magic, men några Conspiracy-drafter, en prerelease och x antal EDH-kvällar har det åtminstone blivit. Jag har dock varken haft utrymme eller sinnesfrid nog för att skriva på bloggen. I ett försök att kompensera för de senaste månadernas inaktivitet kommer i alla fall här ett inlägg om Pauper. Håll till godo!

Jag och min polare Joakim "Binkabi" Heining hade nyligen en diskussion om M15 i Pauper och vi var överens om att det borde gå att göra något intressant med Heliod's Pilgrim. Dock är det lätt att snacka, så jag utmanade Joakim på att bygga en lek kring kortet och spela den i Pauper-turneringen som skulle hållas 2/9 på CSS i Kalmar. Vi enades om följande kriterier:
  • Leken var tvungen att innehålla fyra maindeckade pilgrimer.
  • Leken fick inte vara av arketypen GW Hexproof. Detta är det mest uppenbara man kan göra med pilgrimen och ansågs därför som billigt.
  • Leken fick maximalt innehålla fyra killar med förmågan hexproof.
Överambitiös som han tenderar att bli testade Joakim hela fyra olika lekar på Magic online innan han slutligen bestämde sig för Boros. Leken han dök upp med 2/9 var riktigt intressant - en rödvit aggro med grindpotential där pilgrimen används som enabler för en toolbox av mysiga auror.


Klassikern Empyrial Armor samsades här med nymodigheter som Inferno Fist och den synnerligen otrevliga klockan Curse of the Pierced Heart. Förutom auror och grindiga killar hade Joakim också valt att inkludera formatets bästa brännspells.

Som förväntat hade Joakim konstruerat en stabil och flexibel lek. Något jag dock tyckte var lite förvånande var förekomsten av gamla reliker som just Empyrial Armor och Mistmoon Griffin. Joakim började spela Magic för drygt tre år sedan och jag hade nog inte förväntat mig att han skulle känna till dessa kort. När jag sedan upptäckte att de finns med i Vintage Masters trillade polletten dock ner...

Joakim gick 3-1 och slutade delad 3-4 efter vinst mot Tron, GW Tokens och GW Heroic och förlust mot ännu en Tron.

Joakim Heining - Boros Pilgrim

Varelser (19)
1 Auramancer
3 Aven Riftwatcher
4 Doomed Traveler
4 Heliod's Pilgrim
3 Mistmoon Griffin
4 Squadron Hawk

Övriga spells (21)
1 Bonds of Faith
1 Celestial Flare
4 Chain Lightning
2 Curse of the Pierced Heart
1 Empyrial Armor
1 Faith's Fetters
2 Inferno Fist
4 Lightning Bolt
2 Renewed Faith
3 Staggershock

Länder (20)
3 Boros Guildgate
7 Mountain
10 Plains

Sideboard
2 Celestial Flare
2 Circle of Protection: Red
2 Electrickery
2 Kor Sanctifiers
3 Molten Rain
3 Pyroblast
1 Serrated Arrows

Till skillnad från Joakim, som hittade på en helt ny lek, tog jag en befintlig lektyp och modifierade den efter pilgrimen. Domain är en lek som jag spelat en del i Pauper och känner mig hyfsat hemna med. Eftersom den normalt sett redan har 8 auror i main var det ganska lätt att bara slamma fyra pilgrimer och sedan anpassa lite.


Armadillo Cloak är en av formatets bästa auror. Tidigare har den fått nöja sig med att ligga i brädan, men med fyra veritabla tutors i leken var den given att maindecka. Urstarka Elephant Guide har nyligen blivit legal via Vintage Masters och letade sig även den in i leken som ett enstaka exemplar.
På varelsesidan passade jag på att lägga in Aura Gnarlids, balanserade jämt mot antalet Matca Rioters för att kunna utvärdera kortens spelbarhet gentemot varandra.

Inför turneringen kände jag mig riktigt nöjd med leken. Domain är en av mina favoritlekar i formatet, men online tycker jag alltid att den präglats av en del ganska slumpmässiga creature-val. Jag tycker att min lista bevarar lekens styrkor samtidigt som den via pilgrimen kan fixa manan, skaffa offensiv edge eller i värsta fall bara hämta en cantrip.

Jag gick 3-1 efter vinst mot GW Heroic, UG Infect och gravkombo, samt förlust mot netdeckad Delver enligt standardformulär 1A i sista omgången.

August Undin - Pilgrim Domain

Varelser (18)
3 Aura Gnarlid
4 Heliod's Pilgrim
2 Kor Skyfisher
3 Matca Rioters
2 Qasali Pridemage
4 Wild Nacatl

Övriga spells (22)
4 Abundant Growth
1 Armadillo Cloak
2 Brainstorm
1 Elephant Guide
4 Lightning Bolt
4 Nylea's Presence
4 Tribal Flames
2 Unearth

Länder (20)
4 Evolving Wilds
8 Forest
1 Island
1 Mountain
1 Plains
1 Swamp
4 Terramorphic Expanse

Sideboard
1 Ancient Grudge
1 Armadillo Cloak
2 Doom Blade
2 Electrickery
2 Gorilla Shaman
3 Pyroblast
1 Ray of Revelation
1 Relic of Progenitus
2 Wandering Stream

Både jag och Joakim lyckades ganska bra resultatmässigt, men vilken lek föredrar ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar