onsdag 15 oktober 2014

10 gissningar inför Commander 2014


Det är endast några veckor kvar till släppet av årets emotsedda EDH-produkt Commander 2014. Trots detta har det än så länge varit knapphändigt med information och endast tre kort har spoilats. Innan moderskeppet förstör mitt roliga genom sina preview-artiklar så vill jag utnyttja tillfället att spekulera och önska kring vad som komma skall.
Wizards har hittills varit väldigt träffsäkra när det kommer till att avgöra vilka gamla kort som är populära bland EDH-spelare och därmed är intressanta som reprints. Nu senast i Conspiracy fick vi exempelvis Pernicious Deed, Mana Geyser, Victimize, Dream Fracture och land cycling-killarna (Chartooth Cougar, etc). Detta tycker jag tyder på gott omdöme och därmed är mina förhoppningar ganska höga.

10. Aftershock
Skratta om ni vill, men den här sortens flexibilitet är ovärderlig i en monoröd EDH. Kortet fanns med i Vintage Masters, så nu saknar vi bara ett fysiskt reprint.

9. Fauna Shaman
Varken Survival of the Fittest eller Fauna Shaman har reprintats, och vilken som av dem hade givetvis passat som handen i handsken i en varelsebaserad, monogrön lek. Dock tror jag att Survival är lite för het och tippar därför på att shamanen kommer med istället.

8. Oversold Cemetery
Om spoilade Ghoulcaller Gisa nu är en ledtråd så kan vi förutsätta att den svarta leken är någon form av sacrifice/gravlek. Wizards har redan tagit tillbaka Phyrexian Reclamation i Commander 2013, vilket i stort sett lämnar oss med Oversold Cemetery och Tortured Existence. Jag håller tummarna för Cemetery!

7. Erratic Portal
Denna förbisedda artefakt gör ett hästjobb i EDH. Du kan studsa killar med etb-förmågor, rädda din general och tvinga motståndarna att hålla mana. Tyvärr finns kortet bara i sin originalutgåva i Exodus, och således tycker jag att det är hög tid för reprint. Kan vi få den fina nya illustrationen från Duels of the Planeswalkers 2013?

6. Dawn Charm
Inget skämt - detta är ett av mina absoluta favoritkort i formatet. Dawn Charm är en Fog, den räddar din bästa varelse eller kontrar något otäckt i stil med Cruel Ultimatum. Det är en spell du aldrig är ledsen att dra. Kom igen nu, Wizards, och hjälp nyare spelare att få upp ögonen för detta fantastiska kort!


5. Treachery
Bribery är troligen för dyr, men spelets bästa Control Magic kan vi väl få tillbaka i alla fall? Fler spelare behöver känna tillfredställelsen det innebär att stjäla det största hotet på brädet och i processen untappa några karoo-länder!

4. Cabal Coffers
Att den svarta leken kommer innehålla Coffers är det säkraste tipset inför Commander 2014.

3. Wheel of Fortune
Låt oss vara ärliga, det är bara EDH-spelare som bryr sig om Wheel of Fortune. Kortet spelas inte ens i det enda turneringsformat där det är legalt, men vill man ha en svartkantad finns den bara i Judge Rewards och Beta och kostar därefter. Ett återtryck kommer inte att göra någon ledsen, men förmodligen ganska många personer väldigt glada.

2. Hinder
Formatets mest relevanta kontring har efterapats med Spell Crumple i ursprungliga Commander, men aldrig återtryckts. Med tanke på att Wizards huserat över EDH-formatet sedan 2011 är det egentligen väldigt märkligt att vi ännu inte sett en reprint. Åtgärda detta nu!

1. Medallions
Gamla medallions från Tempest (Pearl Medallion, etc) med nya fina illustrationer av Daniel Ljunggren har figurerat i Duels of the Planeswalkers. Dessa känns verkligen uppenbara att plocka med i en produkt som består av fem enfärgade lekar, och jag både tror och hoppas på att vi får återse dessa kompisar från förr.

10/10 lär det knappast bli, men jag tycker ändå att mina gissningar är så pass välgrundade att jag bör kunna få några rätt. Snart får vi svaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar