tisdag 25 december 2012

Advents-Magic

De senaste åren har jag spenderat julen i Närke och den gamla traditionen med jul-Magic har därför uteblivit. I år var det dock bestämt att jag och Yvonne skulle fira jul hemma i Kalmar, vilket erbjöd en ypperlig chans att ta igen förlorad tid.
Min barndomsvän Björn "Sajkobeer" Bergenfeldt var som vanligt i Kalmar över jul, och vi hade enats om att ses för att snacka skit, lyssna på musik och vända bilder.

Björn på gästspel i Kalmar.
Jag och Björn började spela Magic 1994, och genom åren har vi spelat oräkneliga matcher på pojkrumsgolv och konvent (sedermera studentrum och egna lägenheter). Vi brukar inte ses mer än någon gång om året, men det är alltid fint att ses.
Vi hade även fått sällskap av Alexander "makie91" Poon, och inledde dagen med en omgång EDH. Björn plockade fram sin göttelek med Palladia-Mors som general - själv valde jag Kaalia of the Vast.
Jag fick en snabb start via Eternal Dragon, Kor Cartographer och ett signet.

Kaalia på väg att släppa lös vreden.
Två gånger boltade Björn ihjäl Kaalia innan hon hann anfalla, men jag hade så mycket mana att jag kunde hårdkasta bland annat Avacyn och Debtors' Knell. Dock fick jag smaka en hel del kollektivt hat, Avacyn blev plogad och en ensam Baneslayer Angel var vad som höll kvar mig i matchen.
Alex hade fått ut kombon Glen Elendra Archmage och Hex Parasite, och vi andra var därför begränsade till att spela varelser. Yvonne spelade sin fruktade lek "Fågelinfluensan", och hade vid den här tidpunkten en Soulcatchers' Aerie med massor av counters samt en imponerande fågelflock. Jag var dock tvungen att ignorera kycklinglaget och istället försöka döda Alex så att jag kunde sweepa.
När jag kom tillbaka från ett blöjbyte på sonen fick jag beskedet att Yvonne hade gått all in mot mig, och där var matchen över för min del. Björn var redan utslagen, och trots att Alex bara hade fem liv kvar fick han Yvonne att scoopa med hjälp av Cryptic Command varje runda.

Björn var tvungen att åka och Yvonne valde att istället fokusera på julbestyr, men vi hade fått förstärkning av Niklas "Dr_Kranium" Johansson. Alla var på gott humör och upplagda för casual, och valet föll på en omgång Planechase EDH.
Jag plockade fram min officiella Planechase-lek med Thromok the Insatiable som general (läs om äldre versioner av leken här och här), medan Alex valde sin Animar, Soul of Elements och Niklas sin landorienterade Progenitus.
Jag och Alex fizzlade lite i början, men Niklas fick en stark start med massor av ramp.

Såhär glad blev Niklas när han fick domain...
Sedan började det dock vändas upp planar-kort som var otroligt mycket i min favör. Jag hade precis scryat bort tre kort i upkeep med Quicksilver Sea och hade således ingen aning om vad som låg överst i leken när jag rullade planar-tärningen, slog kaos och flippade Boundless Realms.
Därefter hade de andra otroligt svårt att göra motstånd när min lek plöjde fram likt en schaktmaskin på ett koloniområde. Det gjorde inte ens något att jag drabbades av en dåligt tajmad Planewide Disaster.

Day of Judgment med en 36/36 Thromok på brädet. Ouch.
Dödsstöten kom när Niklas gjorde bort sig och spelade Liege of the Tangle trots att jag hade Sarkhan Vol. Liegen gav mig ett antal 8/8:or och jag gjorde processen kort med motståndarna.

Sammantaget ett mycket trevligt sätt att tillbringa fjärde advent. Vi ses snart igen med min sammanfattning av Magic-året 2012!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar