lördag 12 januari 2013

Magicåret 2012

Detta skulle egentligen ha blivit en fläskig årskrönika, men jag har varit för upptagen med familj, arbete och studier för att hinna skriva. Istället får ni hålla till godo med 2012 i korthet.

Casualhörnan
Casualhörnan kom online i maj och sedan dess har det publicerats mellan ett och fem inlägg per månad. Bloggen har fått betydligt bättre respons än jag hade förväntat mig, vilket känns oerhört roligt. Åtskilliga personer har hört av sig via internpost på SvenskaMagic för att uttrycka sin uppskattning, och nu senast fick jag rentav ett julkort från en läsare. Det är sådant som sporrar mig att skriva vidare, och ni har mitt ord på att Casualhörnan kommer att köra på under åtminstone ett år till.

Det är svårt att sia om vad som kommer hända på bloggen under 2013, men jag kan åtminstone avslöja att designen snart kommer att bytas ut. Jag ämnar också att publicera de två återstående delarna i den väl emottagna artikelserien "100 kort som rockar i EDH".

Magic i Kalmar
Magic i Kalmar har växt sig oerhört stort under den gångna året. Detta är mycket tack vare CSS-Magic och eldsjälarna Joakim "Binkabi" Heining, Martin "GlueBall" Thernlund och David "duddelutten" Calås.
På prereleasen för Return to Ravnica kom hela 39 personer. Med tanke på att ens hålla en prerelease kändes otänkbart för ett år sedan är detta smått sensationellt. Hatten av för CSS!

Årets bedrift
Att David Calås lyckades nå top 8:an och en femteplats på Grand Prix Lissabon. En fantastisk prestation såklart, och det är inte utan att man känner sig lite extra nöjd med att ha skickat hem David i kvartsfinalen i Modern-turneringen som hölls drygt en månad innan GPn. ;)

"Du får inte ta en bild innan jag går av, det blir ju bara patetiskt."

Årets personliga bedrift
Jag återvände till tävlingsinriktad Magic och vann den första turnering i ett constructed-format som jag deltagit i sedan 2003. Det handlar förstås om ovan nämnda Modern-turnering och Soul Sisters triumf över tusenlappar i form av goyfar och annat otyg.

Planechase
I och med släppet av Planechase 2012 upptäckte jag detta fantastiska supplement. Planechase är verkligen helt perfekt för casualspel och skapar ett veritabelt kaos som jag finner helt oemotståndligt.
Jag och spelgänget kombinerar ofta Planechase med EDH. I nuläget består planar-leken vi använder av 40 kort hämtade från Planechase 2012 och Metallic Dreams-leken från ursprungliga Planechase. Det är sannolikt att jag kommer publicera listan på Casulhörnan framöver.

Props till Jonas "prinsallan" Åstrand som importerade planar-kortet Stairs to Infinity för min räkning!

Årets produkt
Även om Planechase 2012 var en fantastisk produkt så måste ändå utmärkelsen för årets magicprodukt gå till Return to Ravnica. Med tanke på att Dark Ascension passerade i stort sett obemärkt och Avacyn Restored huvudsakligen var en stor gäspning, tedde sig återkomsten till Ravnica som något helt magiskt. Shockländer, multicolor-tema och tonvis med flavor bidrog till att skapa den bästa expansionen på mycket länge.

Jodå, Jace hade faktiskt lite att komma med den här gången...
Årets besvikelse
När Commander's Arsenal annonserades blev jag eld och lågor, och förväntningarna var skyhöga när jag i min naivitet hypade produkten här på Casualhörnan. Vi skulle få Sylvan Library med läcker ny illustration och Kaalia i foil, och bäst av allt så låg det rekommenderade priset bara på 75 dollar. Tyvärr hade jag glömt bort att när något låter för bra för att vara sant så är det troligen just vad det är...
Wizards lovade oss sannerligen guld och gröna skogar, men när produkten sedan kom så var besvikelsen ett faktum. Butikerna fick mellan två och fyra exemplar vardera, och något geni hade dessutom beslutat sig för att inkludera dyrgripen Loyal Retainers. Dessa faktorer bidrog till att skapa en produkt som inte bara var svåråtkomlig utan även svindyr. Ett riktigt fiasko.

Duels of the Planeswalkers
Jag har slutligen brutit mitt löfte att aldrig betala för digitala magickort och börjat spela Duels of the Planeswalkers på Xbox. Det är förvånansvärt underhållande, men att den sociala aspekten går förlorad gör att det aldrig kan bli mer än ett tidsfördriv.
För övrigt, varför får Karn och Nicol Bolas spela med moxar när jag inte får det?

Sammanfattningsvis
Jag kan ärligt säga att jag inte har haft såhär roligt med Magic sedan 90-talet. När min son föddes i juni var jag rädd att det skulle bli slutet för mitt magicspelande, men egentligen är den största skillnaden att jag ibland spelar med en bebis i knät. Jag har spelat EDH, retrodraft och byggt vidare på min kub.Wizards har fortsatt att spotta ur sig högklassiga magicprodukter och spelandet har växt explosionsartat i Kalmar.
Kan 2013 toppa det här? Häng med på Casualhörnan så får vi se...

Ett stort tack till min hustru, spelgänget och samtliga läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar